Tere taas! Nagu sa oled ilmselt märgand , siis pea iga sõrmust, mida olen sotsiaalmeedias jaganud, kaunistab Moissaniit. Seega otsustasin teha väikse artikli teemal mis see moissaniit siis täpsemalt on ja miks ma seda niiväga pooldan.
Moissaniit on kalliskivi, mida võrreldakse sageli teemantitega. Esmapilgul kaks väga sarnast kivi on tegelikult erinevad. Miks valida just Moissaniit ja mitte teemant? Siin on lühidalt neli põhjust, miks moissaniit võib olla sulle parem variant kui teemant:
  • Moissaniit on eetilisem. Teemantite kaevandamist seostatakse tihti inimõiguste rikkumise ja keskkonnahävitamisega, mistõttu on need paljudele üpriski vastuoluline valik. Seevastu Moissaniit on loodud laboris, mis tähendab, et sellel ei ole negatiivset sotsiaalset või keskkonnaalast mõju.
  • Moissaniidil on unikaalne välimus. Moissaniidil kõrgem refraktsiooniindeks kui teemantidel, mis lühidalt tähendab, et Moissaniit peegeldab tagasi rohkem valgust ja erinevaid värvitoone kui teemant.
  • Moissaniit on soodsam. Kuna tegemist on laboris loodud kalliskiviga, on Moissaniit tunduvalt odavam kui teemantid. Tänu sellele on Moissaniit suurepärane valik neile, kes soovivad teemanti välimust, kuid ei soovi kulutada oma raha kunstlikult üles pumbatud hindadega kivi peale.
  • Moissaniit on väga vastupidav. Moissaniidi kõvadus on Mohsi skaalal 9,5, teemantil vastavalt ainult 0.5 pügalat kõrgem. See tähendab, et Moissaniit on väga vastupidav ja kriimustuskindel ehk suurepärane valik just igapäevaseks kandmiseks.

Moissaniit on suurepärane valik neile, kes soovivad moodsamat ja jätkusuutlikumat valikut.

Kuigi teemant on traditsioonilisem ja leiab kindlasti kasutust kihlasõrmstel või muudel ehetel ka tulevikus, on Moissaniit sellele võrdväärne valik. Moissaniit on suurepärane kõigile, kes soovivad silmipimestava sädelusega kalliskivi, mis on soodsam, vastupidavam, eetilisem ja unikaalsem kui teemant. Loodan, et sellest artiklist oli veidi kasu ja see aitab Sind õige kivi leidmisel. Parimat, Sinu Vunts